‘Tegen politiegeweld’

Egalité telt enkel kandidaten die in volkswijken wonen.

BRUSSEL – Nog een nieuwe partij in Brussel is de tweetalige lijst Egalité. De beweging bestond in 2008 na de bombardementen in de Gazastrook in Palestina en biedt zich nu in acht Brusselse gemeenten aan.

‘Al onze leden wonen in volkswijken en zijn sympathisanten van de Palestijnse zaak’, zegt woordvoerder Nordine Saidi. ‘Lokaal is de strijd tegen het politiegeweld ons belangrijkste punt. Wij willen een verbod op willekeurige politiecontrole. Er moeten criteria komen om iemand te kunnen fouilleren, dat is een systeem dat ook al in andere landen bestaat.’

Verder strijdt Egalité tegen discriminatie in het onderwijs: ‘Iedereen moet het recht hebben om een hoofddoek te dragen.’ In totaal staan er veertig kandidaten om de Brusselse lijsten. Bij de federale verkiezingen 2010 geraakten ze samen aan 5670 stemmen, maar Saidi verwacht nergens een zetel binnen te halen. ‘Verkiezingen zijn voor ons een middel, geen doel. Het belangrijkste is dat onze boodschap gehoord wordt.’

Source

e9a9bc80-0d6b-11e2-91e1-2cde383ac622_original.jpg.h380

 

Anderlecht-15

Je résiste, je suis déterminée…
Egalité est toute ma fierté…

Le voile sur la tête n est pas à retirer!
Le voile sur les yeux doit être condamné!
Justice, tu n existes pas!
Justice, avec nous, naissance tu prendras

Police, tu nous frappes!
Police, tes coups tu cesseras!

De vos lois on n’en veut pas!
De vraies lois on vous offrira!

Nos combats sont pour tous les citoyens…
Riches, pauvres ou moyens…

Égale à moi-même, je me battrai…
Égalitaires, je vous soutiendrai…

Tous sur le même pied d’ Egalité
Je résiste je suis déterminée …

Nassera

Spread the love

Laisser un commentaire